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Crèma de mascarpòn con biscottit secch

"In d'una marmitta se sbatt per on bel pòo tri ross d'oeuv...

In tema di dolci festivi, Milanodavedere pubblica la ricetta di uno dei 'principi' di questi giorni, il mascarpone, in dialetto.

"In d’una marmitta se sbatt per on bel pòo tri ross d’oeuv con desent gramm de zuccher per ottegni una crèma squasi bianca. Se ghe gionta dusent gramm de mascarpòn e se mes’cia ben, mettend anca on biccér de rhum o de maraschin o anca de strega. In ultim se ghe gionta i bianch sbattùu a nev, mes’ciand con delicatèzza per minga lassaj borlà giò. Se versa in di tazzinn o in di copp e se mett in frigurifer. Se serviss con biscottit secch".

Battere a lungo 3 tuorli con gr 200 di zucchero sino ad ottenere una crema quasi bianca. Aggiungervi gr 200 di mascarpone e mescolare bene, allungando con 1 bicchiere di rhum o di maraschino od anche di strega. In ultimo aggiungere gli albumi montati a neve, mescolando delicatamente per non smontarli. Poi versare in tazzine o in coppe e mettere in frigo. Servire con biscottini secchi.

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