rotate-mobile
Giovedì, 28 Marzo 2024
Milanodavedere

Ricetta dell'òssbus (rigorosamente in dialetto)

Dopo il successo della cotoletta, ecco l'osso buco

Dopo la ricetta della cotoletta milanese, ecco un'altra 'specialità' locale: l'osso buco. Rigorosamente in milanese. 

I ÒSSBUS

Ingredient per 4 persònn

6 ò 7 òssbus de vitèll dal pes de 250 gramm l'un

60 gramm de butter

1 biccer de vin bianch

La pèll de ½ limon

1 – 2 fes d'aj

Dò foeuj d'érbasavia,on ramètt d'usmarin e on 30 gramm d'erborin

Broeud vegetal quanto basta

Farina 00

Saa

Pever

Infarina polid i òssbus

In d'ona padèlla bèlla larga fai rosolà in metà butter.

Dagh ona bèlla sbroffada de vin e lassà che l'alcol el vaga via.

Dagh ona giusta regolada de saa e de pever

Quatta la padèlla e lassa coeus cont el foeugh bass e ricordes, de tant in tant de rivoltai e de giontagh el broeud quand necessari.

Intanta occor preparà la gramolada: tria ben, ben l'aj, l'erborin, l'erbasavia, l'usmarin e la pèll de limon.

On moment prima de servì occor giontà la gramolada a la bagna che gh'è in la padèlla con el tocchèll de butter che gh'era vanzaa.

Bon appetitt!

(testo a cura di Edoardo Bossi)

Si parla di

In Evidenza

Potrebbe interessarti

Ricetta dell'òssbus (rigorosamente in dialetto)

MilanoToday è in caricamento